DERMATO-ESTETICĂ

  /    /  DERMATO-ESTETICĂ

CONSULTAȚII

O evaluare completă și corectă a stării dumneavoastră de sănătate, a problemelor medicale sau estetice și o planificare atentă a planului de tratament sunt esențiale pentru a oferi cele mai bune rezultate.

 

Imediat ce intrați în clinică, un membru al echipei noastre vă va întâmpina și vă va înmâna un formular cu întrebări privind istoricul medical. Totodată veți completa și un acord de consimțământ. Este important să cunoastem istoricul dumneavoastră medical, de aceea vă rugăm să veniți cu documente medicale (rețete, investigații) de la tratamentele precedente chiar dacă vi se pare că nu sunt semnificative. Este rolul specialistului sa decidă.

 

În anumite cazuri vi se vor face fotografii de evaluare ce vor fi stocate în evidența noastră și care au ca scop urmărirea evoluției dumneavoastră pe durata aplicării unui tratament, precum și compararea stării inițiale cu rezultatele finale. Acestea vor rămâne confidențiale. Aduceți și o poză mai veche pentru a identifica trăsăturile care s-au modificat in timp.

 

Vă rugăm să ne informați:

–              dacă urmați un alt tratament și/sau luați o altă medicație;

–              dacă vă administrați substanțe care ar putea intra în conflict cu tratamentul pe care urmează să vi-l recomandăm;

–              dacă sunteți însărcinată sau alăptați;

–              dacă aveți vârsta peste 18 ani;

–              dacă aveți vreo problemă medicală.

 

După încheierea acestei prime etape, veți fi condus în sala de consultație. Consultatia va fi realizată de un medic calificat, care, ulterior, vă va recomanda un plan de tratament personalizat pentru a va oferi cele mai bune rezultate. Rolul consultului medical este de a se face o evaluare completă și corectă. În cazul în care, pe durata consultului, specialiștii noștri constată că procedura nu este potrivită pentru dumneavoastră sau că v-ar expune unor riscuri prea mari ne vedem nevoiți să vă refuzăm tratamentul.

MICI INTERVENȚII DERMATOLOGIE

Extracție comedoane faciale

Injecție intralezională

Electrocauterizare

Crioterapie

Subcizii cicatrici

Chiuretare leziuni tegumentare

INTERVENȚII CHIRURGICALE DERMATOLOGIE

BIOPSIE. EXAMEN HISTOPATOLOGIC

TRATAMENT TRANSPIRAȚIE EXCESIVĂ

TOXINA BOTULINICĂ

CE ESTE TOXINA BOTULINICĂ ȘI CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Injectările cu toxina botulinică au ca scop principal oferirea unui aspect mai tânăr, mai proaspăt și mai tânăr prin relaxarea selectivă și temporară a unor grupe musculare. Zonele care pot fi tratate cu toxina botulinică și efectele pe care le are sunt următoarele:

la frunte:
– reduce frecvența și intensitatea migrenelor
– reduce ridurile frontale
– reduce și relaxează ridurile de expresie (liniile de încruntare)
– reduce ridurile glabelare verticale
la sprâncene – reduce activitatea mușchilor care coboară sprâncenele
la ochi- reduce ridurile perioculare de tipul laba gâștei rezultate din contracția repetată a anumitor mușchi din zonă
la nas – reduce liniile orizontale de la nivelul nasului
gură
– relaxează buza superioară pentru a corecta efectul de “gummy smile”
– reduce liniile fine de la nivelul buzei superioare
– ridică colțurile gurii pentru a preveni aspectul de marionetă
bărbie – ameliorează aspectul de piele cu gropițe din bărbie
gât – reduce ridurile și benzile musculare vizibile din zona gâtului
maseteri
– tratează bruxismul, prevenind scrâșnitul din dinți
– reduce dimensiunea maseterilor și aspectul de față pătrată
Procedura este sigură, nu este dureroasă și este ușor de efectuat.

CINE ADMINISTREAZĂ INJECȚIILE CU TOXINĂ BOTULINICĂ ÎN CLINICA NOASTRĂ?

Procedurile de injectare cu toxină botulinică sunt considerate a fi tehnici medicale care trebuie administrate într-un mediu medical controlat și de personal medical calificat. În cadrul clinicii noastre, avem doar medici calificați cu o experiență mare în domeniu, cu o conduită profesională ireproșabilă.

CE PRESUPUNE TRATAMENTUL CU TOXINĂ BOTULINICĂ?

Într-o primă fază se impune efectuarea unui consult în detaliu, pe parcursul căruia, medicul își va face o idee despre ce dorințe aveți și vă va oferi un sfat în acest sens. Veți fi rugat să mișcați zonele feței care necesită injectare, va sesiza existența vreunei asimetrii și vă va face fotografii. Tratamentul cu toxină botulinică se va administra de comun acord medic-pacient, dat fiind faptul că fiecare pacient are nevoi și așteptări diferite.

CÂT DUREAZĂ PÂNĂ ÎȘI FACE EFECTUL ȘI CÂT TIMP SE MANIFESTĂ REZULTATELE?

Răspunsul organismului la injecții nu este unul imediat și, în general, poate să treacă câteva zile până ce mușchii tratați răspund, momentul maxim de eficiență regăsindu-se la 2 săptămâni de la procedură. Efectele sunt temporare și au rolul de a diminua activitatea musculară pe o durată cuprinsă între 3-6 luni, în funcție de zona tratată și de numărul de injectări efectuate de-a lungul timpului.

Repetarea injectărilor este necesară pentru menținerea rezultatelor, iar unii pacienți afirmă că efectul s-a mărit în timp, după cea de-a doua injectare. Uzul în formă continuată poate avea un efect preventiv, dat fiind faptul că, mesajul transmis creierului de a nu mai contracta musculatura din zonele tratate se permanentizează.
Există și situații în care anumite persoane au dezvoltat rezistență la toxina botulinică, însă astfel de cazuri sunt extrem de rare.

VA ARĂTA FAȚA MEA LIPSITĂ DE EXPRESIE SAU VOI AVEA UN APECT “ÎNGHEȚAT”?

În general, administrăm toxină botulinică în partea superioară a feței, dar folosim, totodată, tehnici avansate de administrare a acestei substanțe în zona inferioară a feței. Rolul injecțiilor este de a “paraliza” temporar activitatea musculară cu scopul de a permite ridurilor să se relaxeze și să se amelioreze, chiar și în cazul pacienților mai în vârstă. Pielea va avea, în consecință, un aspect mai neted și mai fin, în timp ce în zonele netratate mușchii faciali vor avea aceeași activitate și vor funcționa în mod normal, în consecință expresia facială nu este afectată de tratament. Pacienții continuă să rămână neschimbați, însă cu un aspect mai tânăr și mai odihnit. Acuratețea și precizia administrării tratamentului ține în totalitate de experiența medicului și joacă un rol important în dobândirea unui rezultat natural fără efecte secundare.

SUNT INJECTĂRILE POTRIVITE DOAR PERSOANELOR DE O ANUMITĂ VÂRSTĂ?

În mod normal, cu cât pielea este mai elastică cu atât eficiența tratamentului este mai mare, însă tratamentele cu toxină botulinică pot fi aplicate persoanelor cu vârsta curpinsă între 20 și 65 de ani. Funcționează mai bine la pacienții care prezintă riduri produse de o activitate musculară intensă (și preferabil înainte ca ridurile sa devină foarte adânci), spre deosebire de acele riduri cauzate de un exces de piele și/ sau probleme provocate de soare. Cea mai potrivită metodă de a evalua nevoia administrării tratamentului cu toxina botulinică este consultul oferit de medic.

EXISTĂ EFECTE SECUNDARE?

Există un risc de infecție, inflamare sau învinețire, chiar dacă într-o mică măsură. Acestea pot fi însă estompate cu machiaj, care poate fi aplicat la o oră după procedură.

POT OBȚINE UN EFECT DE LIFTING ȘI SĂ ELIMIN RIDURILE ÎN ACELAȘI TIMP?

Efectul de lifting se produce prin paralizia selectivă a anumitor grupuri musculare care sunt responsabile cu coborârea anumitor structuri faciale (sprâncene, vârful nasului, colțurile gurii, obraji). Această procedură poate compromite într-o mică măsură anumite riduri atunci când se dorește ca mușchiul să câștige un efect de lifting.
Mi-am injectat toxină botulinică recent, dar încă mai am riduri pe față. Unii pacienți pot prezenta mici “șanțuri” pe piele, acolo unde înainte de injectarea cu toxină botulinică au fost riduri deosebit de adânci. Atâta timp cât nu există activitate musculară este un efect normal și un rol important îl joacă calitatea pielii. Dacă aceste “șanțuri” sunt adânci, pielea este afectată de soare, subțiată sau excesiv de îmbătrânită poate dura până la câteva săptămâni sau luni ca aceasta să se relaxeze și să se vindece și în consecință aceste linii să dispară.

Care este politica noastră privind corecțiile
Dacă în decursul a două săptămâni după injectare constatăm că este necesară o corecție, aceasta va fi efectuată fără costuri adiționale. Nu se fac corecții în afara perioadei menționate mai sus.

PRP

CE ESTE TERAPIA PRP?
Terapia PRP (plasmă îmbogățită cu trombocite), cunoscută de asemenea sub denumirea de terapia vampir, este utilizată atunci când se dorește o întinerire a tenului cu rezultate naturale. Procedura constă în recoltarea de
sânge de la pacient și extragerea plasmei, care ulterior este injectată la nivelul pielii. Factorii activi din celulele noastre de sânge au ca rol stimularea colagenului în mod natural, ceea ce duce la o întinerire a pielii. Spre
deosebire de produsele pe bază de substanțe sintetice, terapia PRP folosește celulele propriului nostrum organism, ceea ce înseamnă că nu există reacții alergice. Tratamentul se pretează oricărui pacient care își dorește să adauge un volum feței, să reducă ridurile fine și să îmbunătățească textura feței și a gâtului.Avantajele acestei terapii sunt următoarele:

  • Procedura este una ne-chirurgicală
  • Procedura nu durează mai mult de 30 minute
  • Rezultatele sunt sigure
  • Perioada de recuperare este foarte scurtă
  • Aspectul rezultat este unul foarte natural

PROCEDURA ESTE DUREROASĂ?
Injecțiile cu PRP se fac după aplicarea unui anestezic, disconfortul resimțit fiind unul minim.
EXISTĂ RISCURI?
Așa cum spuneam deja, nu există riscuri de reacții alergice, deoarece plasma îmbogățită rezultă din sângele pacientului. O cantitate concentrată de trombocite, gardienii naturali ai organismului uman, este prezentă în
terapia PRP, ceea ce duce la o probabilitate foarte mică spre deloc de apariție a infecțiilor.

CÂT DUREAZĂ TERAPIA?
Procedura durează, în general, aproximativ 30 minute.

TREBUIE SĂ FAC MAI MULTE ȘEDINȚE?
În funcție de fiecare pacient în parte, se face un plan de tratament, procedura fiind repetată până când se ajunge la rezultatele dorite. De obicei, se impune repetarea tratamentului la fiecare 3-6 luni.

CARE SUNT REZULTATELE?
Rezultatele sunt subtile, iar îmbunătățirea este una graduală de până la 3-4 săptămâni. Rezultatele finale ale tratamentului vor fi vizibile după 6 săptămâni de la efectuarea procedurii și pot dura până la 16-18 luni.
Rezultatele se obțin în urma a 2-3 tratamente efectuate la o distanță de 3-4 luni.

HIALURONIDAZA

Soluția de dizolvare a acidului hialuronic noastră se numește hialuronidază, o enzimă care descompune acidul hialuronic.

ESTE HIALURONIDAZA POTRIVITĂ PENTRU MINE?

Hialuronidaza nu este potrivită pentru toată lumea și sunt persoane care nu o folosesc niciodată. Cei care o folosesc, o fac în condiții speciale, pe bază de prescripție medicală. Medicul care prescrie această substanță trebuie să cunoască trecutul medical al pacientului iar acesta va evita recomandarea hialuronidazei în următoarele situații:

  • Pacientul este alergic, sensibil sau a avut vreo reacție la unul dintre ingredientele medicamentului;
  • Pacientul are o infecție în sau în jurul zonei care urmează să fie injectată;
  • Pacientul are cancer în zona în care urmează să fie injectată.

În timp, există riscul ca hialuronidaza să nu se mai potrivească unor persoane, iar în aceste situații trebuie informat imediat medicul.

ADMINISTRAREA SUBSTANȚEI POATE DA EFECTE ADVERSE?

Unele efecte secundare pe care le produce administrarea de hialuronidază pot fi de un nivel mai mare sau mai mic, reacția fiecărei persoane fiind diferită. Apariția unor efecte secundare și gravitatea acestora este greu de prezis, dat fiind faptul că fiecare organism reacționează în felul său. În cazul în care, prezentați simptome adverse trebuie să informați imediat medicul care vi l-a prescris. Frecvența cu care apar efectele adverse este necunoscută iar acestea pot fi:

  • Reacții alergice de tip șoc anafilactic. Reacțiile alergice au inclus episoade rare de edem periorbital atunci când hialuronidaza a fost administrată împreună cu anestezice locale în oftalmologie.
  • Reacții de tip roșeață, iritații, infecții, sângerare sau apariția vânătăilor.

AM VOIE SĂ IAU ȘI ALTE MEDICAMENTE/VITAMINE ÎMPREUNĂ CU HIALURONIDAZA?

Deși nu au fost raportate interacțiuni importante între hialuronidază și alte medicamente, cele mai notabile incompatibilități ar fi în asociere cu furosemidele, benzodiazepamele și fenitoină. Toate reacțiile adverse care apar pe durata administrării hialuronidazei în asociere cu alte medicamente trebuie raportate medicului. În ceea ce privește interacțiunea hialuronidazei cu vitaminele sau cu suplimentele alimentare, nu există foarte multe informații. În cazul în care decideți să luați vitamine sau suplimente alimentare în asociere cu hialuronidaza este recomandată informare medicului, care v-ar putea sfătui asupra modului de administrare, dacă este sau nu recomandată asocierea și dacă există riscuri în cazul asocierii.

ÎN CÂT TIMP ACȚIONEAZĂ HIALURONIDAZA?

Hialuronidaza își face efectul, ca regulă generală, în primele 24 de ore de la administrare. Următoarea ședință de injectare cu hialuronidaza se poate face, în cazul în care se impune, în decursul a 5 până la 7 zile după prima administrare.

POT BENEFICIA DE TRATAMENT ÎN ZIUA CONSULTULUI?

Cu siguranță, da! Medicul specialist va face un test, prin injectarea unei cantități mici de hialuronidaza în antebraț, înainte de a fi administrată în zona supusă tratamentului. Veți fi rugat să așteptați o perioadă de timp pentru a se vedea dacă prezentați efecte adverse.

EXISTĂ ALTE TIPURI DE REACȚII?

Asemenea tuturor injectărilor, există riscul apariției de vânătăi în zonele tratate, sau ușoare inflamări ale acestora.

CUM VOI ARĂTA DUPĂ PROCEDURĂ?

Aspectul dumneavoastră va fi cel natural, de dinainte de injectarea cu substanțe de umplere. Hialuronidaza nu descompune acidul hialuronic produs de organismul uman, ci doar pe cel sintetic.

INJECTĂRILE CU ACID HIALURONIC

Acidul hialuronic este o substanță naturală produsă de organismul uman. Produsele de umplere cu o densitate mai mică sunt utilizate pentru suprafețe precum buzele, în timp ce substanțele cu o densitate mai mare sunt folosite în zona pomeților. Toate produsele de umplere a buzelor pe care le folosim sunt COMPLET REVERSIBILE din momentul administrării, până în momentul reabsorbării acestora de către organismul nostru, astfel că, în situația în care pacientului nu-i plac rezultatele obținute în urma administrării substanței, putem anula imediat procesul.

CÂT TIMP VOR DURA REZULTATELE?

Organismul uman absoarbe substanțele de umplere pe bază de acid hialuronic în decursul a șase până la 18 luni, în funcție de zona injectată, vârsta pacientului, metabolismul acestuia, viața sportivă pe care o are și dacă este sau nu fumător. Spre exemplu, pacienții mai tineri au un metabolism mai rapid și, în consecință, arderile mai puternice, rezultând o perioadă mai scurtă a duratei rezultatelor.

Fiecare organism reacționează în mod diferit, iar în cazul unor anumitor persoane acidul hialuronic este absorbit de corp mai repede decât în cazul altora. Aceasta ține strict de bagajul genetic moștenit de fiecare dintre noi.  Totodată, unii pacienți au țesutul mai dens la nivelul buzelor, ceea ce constituie un plus, alții însă au un țesut mai “poros” ducând astfel la nevoia injectării unei cantități mai mari. Nu putem ști cantitatea exactă care va necesita a fi injectată, până nu executăm, efectiv, procedura.

CARE SUNT RISCURILE?

Procedura în sine nu este una foarte simplă, iar persoana care o execută joacă un rol extrem de important în procesul de injectare. În cadrul clinicii noastre, aceste proceduri sunt executate doar de medici specializați cu o experiență majoră, a căror pregătire este una continuă, fiind mereu conectați la ultimile tehnici și noutăți în domeniu. Rezultatul obținut și efectele sale se datorează deopotrivă calității substanței folosite precum și îndemânării medicului care execută procedura.

Reacțiile la acidul hialuronic sunt extrem de rare, iar produsele pe care le folosim sunt de cea mai bună calitate. Nu același lucru putem spune despre produsele de umplere care au la bază siliconul și care sunt responsabile de multe efecte adverse negative.

După efectuarea injecțiilor de umplere pot apărea edeme și/sau vânătăi care se vor vindeca  in câteva zile de la procedură.

MĂ VA DUREA?

Disconfortul resimțit este unul minim, mai ales pentru că administrăm anestezic local, înainte de efectuarea procedurii.

Aproape fără excepție, în perioada imediat următoare intervenției, zona injectata se va simți umflată și ușor incomodă – reacție normală având în vedere că zona respectivă a suferit leziuni ușoare– însă această senzație va dispărea în câteva zile. Imediat după procedură vi se va arăta rezultatul în oglindă, dar rezultatele finale vor fi vizibile după aproximativ 2 – 3 săptămâni, perioadă în care organismul se reface, iar vânătăile și umflăturile, cauzate de reacția țesutului la înțepături, dispar.

CARE ESTE VÂRSTA POTRIVITĂ PENTRU INJECTĂRILE CU ACID HIALURONIC?

Nu există un moment “perfect” dat fiind faptul că fiecare dintre noi îmbătrânim diferit. Pentru o evaluare cât mai corectă, trebuie să veniți la consult și, ideal ar fi, să aveți o fotografie mai veche pentru a se putea stabili ce zonă s-a modificat în urma procesului de îmbătrânire și, în consecință, ce anume trebuie tratat.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL ÎN CARE REZULTATUL MĂ NEMULȚUMEȘTE?

Acidul hialuronic poate fi dizolvat instant prin aceași metodă și folosind aceași enzimă pe care o folosește organismul nostru pentru a înlătura, în mod natural, acidul hialuronic din piele. Totuși, cu excepția unor cazuri izolate în caz de urgență, recomandarea noastră este să nu vă grăbiți în a lua o astfel de decizie, fiind de preferat să așteptați să treacă o perioadă de timp de aproximativ o lună după procedură pentru a permite organismului să se refacă în totalitate.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL ÎN CARE DECID SĂ NU REPET ACEASTĂ PROCEDURĂ?

În această situație zonele injectate vor redeveni la forma lor inițială.

FIȚI REALIȘTI!

Toată lumea e asimetrică într-o oarecare măsură iar unele persoane reacționează la tratament mai bine decât altele, ceea ce înseamnă că nu poate fi făcută o previziune a rezultatelor. Uneori asimetriile sunt cauzate de activitatea musculară intensă și nu neapărat de o lipsă a țesutului, iar aceste aspecte nu pot fi remediate prin injectarea cu acid hialuronic. Pentru a se ajunge la un rezultat cât mai potrivit fiecărei persoane este nevoie uneori de un șir de injectări, efectuate în timp. Totodată, niciun medic nu va putea promite că nu vă veți învineți sau că veți obține rezultatele perfecte de la prima sesiune de injectări, însă specialiștii noștri vor face tot ce le stă în putință pentru a genera rezultate de top.

CE CANTITATE SĂ-MI INJECTEZ?

Cantitea administrată trebuie să fie cea recomandată de medic și poate varia de la o persoană la alta.

MD CODES

MD Codes reprezintă cea mai avansată tehnică de injectare a fillerelor, bazându-se pe abordarea personalizată a feței și totodată pe atributele emoționale observate pe chipurile pacienților. Conceptul a fost dezvoltat de chirurgul plastician brazilian Mauricio de Maio, iar aceste coduri sunt folosite ca un limbaj comun de injectare de către medicii din întreaga lume.

La stabilirea schemei de injectare se iau in considerare structura anatomică a feței și proporțiile faciale, expresiile faciale dinamice, mișcarea individuală a mușchilor faciali si așteptările fiecăruia. Punctele de injectare sunt stabilite specific pentru a corecta laxitatea pielii, deficitul de volum și asimetriile de la nivelul feței care pot afecta în mod negativ trăsăturile faciale.
Abordarea tratamentelor prin tehnica de injectare MD Codes™️ este globală, bazându-se pe expresiile faciale dinamice transmise și nu pe tratamentul izolat al unei singure zone faciale. Când ne privim în oglindă identificăm anumite atribute care nu reflectă ceea ce simțim cu adevărat. Astfel, un chip poate transmite supărare atunci cand colțurile gurii sunt lăsate, nervozitate când ridurile dintre sprâncene sunt proeminente sau oboseală când cearcănele sunt adâncite. Injectarea corectă prin codurile MD se axează pe modificarea acestor expresii faciale negative (un chip ‘’ trist’’, ‘’obosit’’) și transformarea lor în atribute pozitive (un chip “mai atragator”, “mai vesel” sau ‘’mai odihnit”).
Cu ajutorul acestei tehnici de injectare se pot obține rezultatele dorite indiferent de vârsta sau gen, iar tenul va avea un aspect general îmbunătățit. Programați-vă pentru a beneficia de un plan de tratament bazat pe o abordare individualizată a expresiilor faciale ce va potenta trăsăturile faciale naturale.
PROFHILO

Profhilo este produsul cu cel mai concentrat acid hialuronic existent ce prezintă totodată și cel mai înalt grad de puritate. Acesta are un efect bioremodulator, neutralizând laxitatea pielii și remodelând ţesuturile.

Profhilo se bazează pe o tehnologie ce consta din complexe hibride stabile de acid hialuronic. Acesta conține 64 mg de acid hialuronic în 2 ml, dintre care:
– 32 mg de acid hialuronic cu greutate moleculară mică ce stimulează fibroblaștii pentru a produce colagen, elastina și acid hialuronic endogen
– 32 mg de acid hialuronic cu greutate moleculară mare ce induce un efect de remodelare a pielii
Comparativ cu fillerele cross-linkate care au ca efect volumizarea și umplerea ridurilor, lanțurile de acid hialuronic cu mase moleculare diferite din Profhilo prezintă un efect bio-regenerator și de lifting al pielii, cresc luminozitatea si redau totodata fermitatea acesteia.
Profhilo se utilizează pentru tratamentul laxitatii cutanate a mandibulei (zona malară și sub-malară) și combaterea îmbătrânirii pielii de la nivelul feței, gâtului, decolteului sau a mâinilor, printr-o bioremodelare a țesuturilor.
Protocolul complet de administrate al Profhilo cuprinde 2 ședințe la interval de 1 lună. Frecvența tratamentului se modifică în funcție de gradul de îmbătrânire al fiecărui pacient și particularitățile acestuia.
Tratamentul cu Profhilo nu prezintă contraindicații.
Datorită compoziției sale unice, Profhilo poate deveni aliatul tău împotriva îmbătrânirii și combaterii laxității pielii. Programează-te pentru a beneficia de un plan de tratament anti-îmbătrânire complet ce va reda luminozitatea și hidratarea pielii tale.

MICRONEEDLING

CE ESTE MICRONEEDLING-UL?

Microneedling-ul este o procedură mecanică, minim invazivă, care se execută cu ajutorul unui ”stilou”care are în vârf un disc cu ace sterile. Acele sunt injectate în piele (la diferite adâncimi, în funcție de rezultatele dorite) ceea ce duce la formarea unor canale sau micro-leziuni la nivelul epidermei (stratul superior al pielii). Durerea resimțită este una de intesitate redusă, însă atunci când penetarea pielii se face mai profund, se poate aplica o cremă cu anestezie locală.

Canalele create cu ajutorul acelor se comportă asemenea unor ”micro-leziuni”, iar organismul uman își declanșează procesul de vindecare, stimulând, astfel, producerea de colagen și elastină, ceea ce duce ulterior la crearea unui nou strat de piele, de o calitate superioară celui anterior procedurii.

CARE SUNT REZULTATELE?

Tratamentul microneedling stimulează organismul să producă colagen într-o cantitate mai mare și ajută la îndepărtarea pigmentărilor de la nivelul epidermei (petele cauzate de expunerea la soare, spre exemplu), a cicatricelor de suprafață, a ridurilor fine și a petelor din jurul ochilor, oferind pielii un aspect mai luminos și mai sănătos. Pielea de pe față capătă un aspect mai ferm și mai catifelat, și, în consecință, mai tânăr.

Avantajele pe care le oferă procedura cu microneedling sunt următoarele:

  • Este sigur pentru orice tip de ten
  • Este minim invaziv
  • Recuperarea este de scurtă durată
  • Nu implică factori chimici
  • Crește capacitatea de absorbție a pielii
  • Poate fi folosit pe orice parte a corpului
  • Nu are efecte adverse
  • Folosește capacitatea organismului de vindecare

După efectuarea tratamentului pielea acționează destul de repede să producă țesut nou. Rezultatele pot fi observate la câteva săptămâni după efectuarea procedurii. Pentru a menține rezultatele sunt necesare efectuarea de mai multe sesiuni de tratament, putând fi efectuată în paralel cu alte tratamente complementare, în funcție de afecțiunea fiecăruia.

CARE SUNT AFECȚIUNILE VIZATE DE MICRONEEDLING?

Această procedură este folosită, cu precădere, în ameliorarea următoarelor afecțiuni:

  • Cicatrici produse de acnee
  • Cicatrici de altă natură
  • Pete pigmentare (cauzate de expunerea la soare și înaintarea în vârsta)
  • Linii fine și riduri
  • Pori dilatați
  • Elasticitate redusă a pielii
  • Ton al pielii neuniform

Pe lângă utilizările sale pe ten, procedura cu microneedling poate fi utilizată în tratarea vergeturilor din zona coapselor și zona abdominală, în combinație cu anumite substanțe.

CARE SUNT RISCURILE SAU EFECTELE SECUNDARE?

Cel mai des întâlnit efect secundar este o piele iritată imediat după efectuarea tratamentului. De asemenea, poate exista o roșeață a pielii pe parcursul câtorva zile. În cazul în care se dorește o regenerare a pielii, adâncimea canalelor va fi mai mare, iar după trei zile, pielea se va descuama.

ÎN CE CONDIȚII NU POT SĂ BENEFICIEZ DE ACEST TRATAMENT?

Nu sunteți un candidat potrivit pentru această procedură în următoarele situații:

  • Sunteți însărcinată
  • Prezentați anumite boli ale pielii cum ar fi psoriazis sau eczeme
  • Aveți răni deschise
  • Ați urmat recent o terapie cu radiații
  • Aveți o predispoziție de a dezvolta cicatrici la nivelul dermei

INDICAȚII PRE TRATAMENT

Înainte de a efectua această procedură, este indicată întreruperea unor tratamente cu medicamente precum ibuprofen sau tratamente pentru acnee.

INDICAȚII POST TRATAMENT

Starea de piele iritată și roșeață este una foarte firească având în vedere că este un răspuns natural al organismului la „micro-leziunile” produse de ace. Pentru a nu fi foarte vizibile, se poate aplica un fond de ten la 24 de ore după efectuarea tratamentului. Este recomandată utilizarea cremei de protecție solară.

PEELING CHIMIC

CE ESTE PEELINGUL CHIMIC?

Peeling-ul chimic este o procedură prin care se aplică pe piele substanțe care produc o injurie controlata cauzand exfolierea unor straturi ale pielii. Pielea regenerata este mai fina, cu aspect estetic imbunatatit.

Alegerea peelingului se face luand in considerare problemele pe care le doriti tratate, tipul de piele, sezon, alte tratamente recomandate.

Peelingurile sunt de 3 tipuri:

Superficial– se folosesc acizi usori, in concentratii reduse, care afecteaza doar stratul superficial al pielii. Se foloseste pentru hiperpigmentari si pentru “reimprospatarea “ pielii (mai hidratata, mai luminoasa)

Mediu– se folosesc acizi mai concentrati, care afecteaza mai multe straturi ale pielii. Se foloseste pentru cheratoze actinice, riduri fine, fotoimbatranire, cicatrici

Profund– se folosesc acizi in concentratii mari, patrund pana la nivelul dermului. Se folosesc in tratamentul cicatricilor, dar datorita perioadei mari de recuperare si riscului de reactii adverse se folosesc extrem de rar.

Care sunt indicatiile peelingului chimic?

  • acnee
  • riduri si linii fine
  • fotoimbatratanire (pete hiper si hipopigmentate, piele lipsita de elasticitate, ridata)
  • pigmentare neuniforma a fetei (melasma, pistrui)
  • cicatrici postacnee/postvaricela

Se recomanda intre 2-4 sedinte la interval de 2-4 saptamani. Protocolul peelingurilor se stabileste personalizat in functie de de problema tratata si severitatea ei. Efectele peelingului dureaza aproximativ 12-18 luni, dar de obicei se recomanda sedinte de intretinere a rezultatelor la 4-6 luni.

Inainte de procedura este contraindicata expunerea la soare, folosirea de substante exfoliante (AHA, BHA, retinoizi).

CUM DECURGE PROCEDURA?

Inainte de aplicarea peelingului este necesara curatarea si degresarea atenta cu solutii speciale pretratament. Se aplica peelingul chimic. In functie de agentul folosit si de rezultatele dorite timpul de expunere variaza. Se indeparteaza peelingul prin spalare sau cu solutii neutralizante. Pana la neutralizarea peelingului pacientii pot simti senzatia de arsura sau intepatura usoara dar acest lucru este normal. Fiecare tratament include la sfarsit si folosirea unei masti speciale de hidratare si calmare si masca cu terapie LED.

Dupa un peeling, in functie de intensitatea lui pielea poate fi cateva zile rosie si sa se descuameze.

Vi se vor recomanda creme reparatorii/cicatrizante, creme cu SPF 50. Nu va expuneti la UV timp de 7-10 zile. Nu aplicati machiaj obisnuit timp de 48 ore.

PRX-T33

PRX-T33 reprezintă o procedură inovativă, non-invazivă, utilizată pentru biorevitalizarea și regenerarea cutanată. Principalele ingrediente ale acestui peeling (acidul tricloracetic, acidul kojic și peroxidul de hidrogen) acționează în profunzime pentru stimularea eficientă a producției de colagen, cu rezultate vizibile încă de la prima ședință. Tratamentul nu sensibilizează pielea și este recomandat în orice anotimp.

 

INDICAȚII – PRX-T33 este indicat pentru ameliorarea semnelor de îmbătrânire a pielii de la nivelul feței, gâtului și decolteului, dar și de la nivel corporal, pentru tratamentul cicatricilor atrofice și al vergeturilor, dar și pentru potențarea efectelor altor proceduri estetice (injectarea de acid hialuronic, mezoterapia, PRP, laserul fracționat, procedurile cu radiofrecvență sau microneedling). Biorevitalizarea fără ace pentru față, gât și decolteu este primul pas către un ten mai tânăr și mai sănătos – pielea va deveni mai fermă, iar ridurile vor fi diminuate.

 

PROCEDURA – Procedura nu este echivalentă unui peeling, în ciuda concentrației mari de TCA, motiv pentru care nu determină frosting, exfoliere cutanată sau fotosensibilizare. Inovația constă în transformarea acidului tricloracetic dintr-un agent caustic utilizat pentru îndepărtarea straturilor superficiale ale pielii (peelinguri) într-un agent care determină o biorevitalizare intensă în profunzime. Acest fapt se datorează asocierii TCA în concentrație de 33% cu peroxidul de hidrogen și acidul kojic. Cel de-al doilea ingredient cheie, peroxidul de hidrogen (H2O2), potențează efectul de biorevitalizare al TCA  și, în același timp, reduce agresivitatea acestuia la nivelul structurilor adiacente celor țințite și stimulează repararea tisulară. Acidul kojic, prin efectul său depigmentant cunoscut, combate apariția de hiperpigmentări postinflamatorii la persoanele predispuse.

PRX-T33 nu presupune utilizarea de ace, nu provoacă durere sau senzație de arsură și nu necesită timp mare de recuperare. Un alt aspect interesant este chiar scăderea sensibilității dureroase a pielii atunci când PRX-T33 este urmat de alte intervenții. Având un istoric de aproximativ 10 ani în domeniul esteticii, procedura s-a dovedit a fi una sigură, lipsită de efecte adverse.

Pentru obținerea rezultatelor dorite în cazul fotoîmbătrânirii cutanate sunt necesare 4-5 ședințe la un interval de 1 săptămână, iar în cazul vergeturilor 5-10 ședințe la un interval de 1 săptămână. Foarte importantă este și rutina de îngrijire între ședințele de PRX-T33, fiind create produse speciale care cresc eficacitatea și elimină reacțiile adverse colaterale posibile ale tratamentului.

 

CONTRAINDICAȚII – NU se poate aplica pe piele iritată, foarte uscată, afectată de erupții cutanate de etiologie necunoscută, NU se aplică pe mucoase și este de evitat contactul cu ochii.

SCULPTRA

Ce este SCULPTRA?

Sculptra este un biostimulator injectabil, fabricat din acid poli-L-lactic. Sculptra este un produs activ care acționează în dermul profund pentru a îmbunătăți structura interioară a acestuia prin stimularea controlată și eficientă a colagenului de tip 1. Sculptra este o armă remarcabilă în arsenalul nostru în lupta împotriva îmbătrânirii pielii, care ajută la restabilirea unei părți din colagenul pe care corpul nu îl produce la fel ca în tinerețe.

 

Cum acționează SCULPTRA?

Microparticulele de acid poli-L-lactic sunt injectate în dermul profund, acolo stimulează înlocuirea naturală a colagenului pierdut și, în timp, producția nouă ajută la reconstruirea structurii pielii.

Prin stimularea producției de colagen de tip 1, Sculptra poate reda:

  • fermitatea pielii
  • calitatea pielii
  • tonusul pielii

 

Care sunt beneficiile tratamentului cu SCULPTRA?

Printre beneficiile pe care le include tratamentul Sculptra sunt următoarele:

  • oferă rezultate naturale care se mențin pe o perioadă de minim 2 ani
  • reconstruiește fundația structurală a pielii prin stimularea și creșterea cantitativă a nivelului de colagen.
  • crește elasticitatea pielii și îmbunătățește calitatea generală a acesteia
  • ameliorează aspectul ridurilor până la cel puțin 25 de luni, conform studiilor
  • mai mult de 60% colagen nou la 3 luni dupa injectare
  • este un tratament minim-invaziv, care nu necesită o perioadă de recuperare post-procedură.

 

De ce să alegi SCULPTRA?

Spre deosebire de alte tratamente, Sculptra abordează fiziologic laxitatea cutanată prin

stimularea controlată și eficientă a colagenului din piele și restabilirea fermității pielii, pierdută odată cu trecerea timpului.

 

Ce zone putem trata cu SCULPTRA?

Sculptra este utilizată pentru a trata zonele laterale ale feței, cum ar fi obrajii sau tâmplele. Sculptra poate fi folosită și în zona gâtului, și a decolteului, zone care își pierd adesea tonusul pe măsură ce îmbătrânim.

 

Sculptra are, totodată, utilizări în alte scopuri, cum ar fi:

  • lifting nechirurgical sau mărirea feselor
  • corectarea celulitei
  • corectarea ridurilor din zona decolteului, a coatelor și genunchilor.

 

Sculptra nu este recomandat să fie utilizată în zona ochilor sau a buzelor.

 

Cine poate beneficia de tratamentul cu SCULPTRA?

 

Sculptra se adresează pacienților care își doresc rezultate treptate, naturale și de lungă durată.

 

Cei mai buni candidați sunt pacienții care au o piele flască, lipsită de tonicitate. O modalitate simplă de a evalua dacă pielea și-a pierdut elasticitatea și fermitatea este prin ciupirea cu ajutorul a două degete a pielii obrazului:

  • Se simte flască?
  • Lipsită de fermitate?
  • Durează mai mult ca pielea să revină la forma si aspectul inițial?

Dacă răspunsul este DA la una dintre întrebările de mai sus, ești un bun candidat pentru tratamentul cu Sculptra.

 

Care sunt efectele secundare ale tratamentului cu SCULPTRA?

Efectele secundare pot include durere la locul injectării, roșeață, vânătăi, sensibilitate, sângerare minoră sau umflare. Tipurile și durata reacțiilor adverse pot varia în funcție de pacient. Pe durata consultării dumneavoastră, vom discuta toate posibilele efecte secundare ale procedurii.

 

De câte ședințe de tratament este nevoie?

Trebuie de subliniat faptul că Sculptra oferă rezultate subtile și naturale chiar de la prima sesiune de tratament. Ca regulă generală sunt necesare aproximativ 2 ședințe de tratament pentru a obține rezultatele dorite. Sesiunile de tratament se efectuează, de obicei, la o distanță de la 4 la 6 săptămâni. Numărul de sesiuni de tratament variază în funcție de pielea și obiectivele dvs. și se stabilesc împreună cu medicul specialist.

 

Care sunt rezultatele tratamentului cu SCULPTRA?

Rezultatele acestui tratament sunt destul de diferite de orice alte rezultate de tratament de umplere dermică similare. În primul rând, aceste rezultate se văd treptat și subtil în timp, ceea ce duce la rezultate cu aspect natural, care includ o piele mai tonifiată, hidratată, radiantă, lipsită de cele mai vizibile semne de îmbătrânire.

 

Deși rezultatele injectărilor cu Sculptra apar treptat pe parcursul mai multor luni, majoritatea pacienților le pot vedea în doar 3 până la 4 luni de la prima ședință de tratament, datorită faptului că formula specială a Sculptra îmbunătățește progresiv producția de colagen în straturile subdermice ale pielii.

Care sunt tratamentele compatibile cu SCULPTRA?

Sculptra oferă rezultate vizibil îmbunătățite în combinație cu alte terapii precum: microneedling, radiofrecvență sau laser.